Інструмент для виготовлення внутрішньої різі методом пластичної деформації - Ткаченко, М. В.; Надєїн, В. С.; Алейніченко, Г. Ф.; Ткаченко, Р. М.; Tkachenko, M.; Nadiein, V.; Aleinichenko, H.; Tkachenko, R. (ДП «Український інститут промислової власності», 2004)
Винахід відноситься до обробки металів тиском і може використовуватись при пластичному формоутворенні внутрішньої різі. Задача, яку вирішує винахід, полягає у підвищенні якості при видавлюванні різі, стійкості інструмента; вирішення питання видавлювання різі з великим кроком та зменшення формоутворюючих рухів пуансона до одного поступального; повному знятті питання щодо закріплення заготовки та технологічності пуансона, що значно підвищить продуктивність процесу видавлювання різі.
Tool for making the female thread by method of plastic deformation
Инструмент для изготовления внутренней резьбы методом пластической деформации