Сутнісна характеристика економічної безпеки держави як мультилатерального явища - Бережнюк, І. І.; Berezhnyuk, І. (КНТУ, 2016)
В дослідженні авторами зазначено, що кардинальні трансформації у світовому політичному та економічному просторі зумовлюють необхідність розроблення нових підходів до забезпечення економічної безпеки держави. Успішність реалізації цих заходів залежить за умови врахування теоретично-змістовного підґрунтя безпеки, що дозволить сформувати загальні уявлення про характер досліджуваної реальності, її найбільш загальні властивості, закони, принципи та способи наукового пізнання. The article stated that the growth of external and internal threats to national economic security requires the development and use of effective mechanisms to neutralize and minimize the adverse action. The article is to study the nature and essential characteristics of the category of «economic security» as a as multilateral phenomenon.
The essential characteristic of economic security as multilateral phenomenon
Keywords: безпека; економічна безпека держави; ризики; загрози; невизначеність; security; economic security; risk; threat; uncertainty