Архівознавство - Тупчієнко, М. П. (ЦНТУ, 2017)
Курс "Архівознавство" належить до професійно орієнтованих дисциплін спеціальності ""Інформаційна, бібліотечна та архівна справа" ", що і зосереджує основну увагу на діяльності державних архівів, які є основною ланкою системи архівних установ України. Ці спеціалізовані державні установи організовують формування Національного архівного фонду, здійснюють державний облік його документів, забезпечують надання архівної інформації користувачам. Державні архіви разом з Державним комітетом архівів України здійснюють управління архівною справою і діловодством.
Keywords: архів; архівна справа; архівний фонд; архівна система; архівні установи