Імплементація національного законодавства у частині реформування бухгалтерського обліку, оподаткування і звітності згідно вимог ЄС в умовах глобалізації та євроінтеграції України - Пугаченко, О. Б. (Primedia eLaunch, 2022)
Досліджено особливості імплементації національного законодавства у частині реформування бухгалтерського обліку, оподаткування і звітності згідно вимог ЄС в умовах глобалізації та євроінтеграції України. Вказано, що відповідно до вимог ЄС Україна повинна реформувати національне законодавство, створити відповідні органи державної влади, які б повністю відповідали європейським стандартам. Узагальнено основні способи імплементації. Згруповано основні політико-правові та організаційні засади адаптації законодавства України до вимог законодавства Європейського Союзу, а також джерела аcquis communautaire. Наведено зміст Глав 4 «Оподаткування» та 13 «Законодавство про заснування та діяльність компаній, корпоративне управління, бухгалтерський облік та аудит» Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Опрацьовано основні положення Директиви 2006/43/ЄС про обов’язковий аудит річної звітності та консолідованої звітності та Директиви 2013/34/ЄС про річну фінансову звітність, консолідовану фінансову звітність та пов’язану звітність певних типів підприємств та представлено План заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони у частині Директиви 2013/34/ЄС.
Keywords: законодавство; імплементації національного законодавства; реформування бухгалтерського обліку; оподаткування і звітності згідно вимог ЄС; глобалізація та євроінтеграція України; acquis communautaire; Директива 2006/43/ЄС; Директива 2013/34/ЄС