Механізація вирощування гірчиці із дослідженням та вдосконаленням повітряного сепаратора АСХ - Григорець, Олексій Олексійович; Grigorets, Oleksiy (ЦНТУ, 2021)
Під час виконання кваліфікаційної роботи проаналізовано технологічний процес вирощування гірчиці в умовах фермерського господарства. Проведено розрахунок технологічного процесу та обґрунтовані засоби механізації, що використовуються в процесі вирощування гірчиці. Доведена необхідність проведення очищення гірчиці повітряним потоком та запропоновано вдосконалення існуючої технології шляхом проведення післязбирального очищення гірчиці сепаратором АСХ-2,5. При проведенні наукових досліджень були встановлені основні напрямки ефективного застосування та вдосконалення пневмосепараційного процесу серед них: застосування замкнутих систем циркуляції повітряного потоку; використання в пневмосепараторах діаметрального вентилятора, який здатний забезпечити найбільш сприятливі умови для перебігу процесу. During the qualification work the technological process of mustard cultivation in the conditions of the farm was analyzed. The calculation of the technological process and substantiated means of mechanization used in the process of growing mustard. The necessity of air mustard cleaning is proved and the improvement of the existing technology by post-harvest mustard cleaning with ASH-2.5 separator is proposed. During the research, the main directions of effective application and improvement of the pneumoseparation process were established, among them: the use of closed air circulation systems; use of a diametrical fan in pneumatic separators, which is able to provide the most favorable conditions for the process.
Mechanization of mustard cultivation with research and improvement of air separator ASH
Keywords: технологія вирощування гірчиці; повітряний сепаратор; джерело повітряного потоку; замкнений повітряний потік; діаметральний вентилятор; mustard cultivation technology; air separator; air flow source; closed air flow; diametrical fan