До питання започаткування монетного карбування в державах хрестоносців (на прикладі Едеського графства) - Орлик, В. М. (Інститут історії України НАН України, 2011)
Стаття присвячена проблемі нумізматики хрестових походів, зокрема перших грошових емісій у Едеському графстві. Визначено основні економічні, зовнішньо- і внутрішньополітичні чинники, під впливом яких було започатковане монетне карбування Болдуіном Булонським (Болдуіном І).
Keywords: нумізматика; хрестові походи; Едеське графство; Болдуін І; карбування; монетна знахідка