HR-аналітика як інструмент прогнозування розвитку особистісного потенціалу співробітників - Костишина, Т. А.; Семикіна, А. В.; Костишина, А.; Kostyshina, Т.; Semykina, А.; Semykina, A. (ЦНТУ, 2025)
У статті розкрито сутність HR-аналітики як міждисциплінарного, стратегічного інструменту, що поєднує технологічні рішення, аналіз даних і сучасні методики оцінювання персоналу. Проаналізовано теоретичні підходи, що розкривають сутність та роль HR-аналітики як інструменту перетворення даних про персонал на цінну інформацію для бізнесу, підвищення прозорості HR-процесів, персоналізації розвитку та формування кадрової політики, орієнтованої на майбутнє. Систематизовано наукові підходи до визначення особистісного потенціалу, визначено їхню роль для розвитку організації та критерії вибору оптимальної моделі залежно від цілей і специфіки бізнесу. The article explores the essence of HR analytics as an interdisciplinary and strategic tool that integrates technological solutions, data analysis, and contemporary personnel assessment methods. It analyzes theoretical approaches that reveal the nature and role of HR analytics as an instrument for transforming employee data into valuable business insights, enhancing the transparency of HR processes, personalizing development, and shaping future-oriented HR policies. The study systematizes scientific perspectives on defining personal potential, clarifies their significance for organizational development, and identifies criteria for selecting the optimal model depending on business goals and specifics.
HR Analytics as a Tool for Forecasting the Development of Employees' Personal Potential
Keywords: HR-аналітика; особистісний потенціал; прогнозування; розвиток персоналу; HR analytics; personal potential; forecasting; personnel development