Удосконалення інструментів управління зовнішнім державним боргом України - Куртишан, Каріна Миколаївна; Kurtyshan, Karina (ЦНТУ, 2024)
У магістерській роботі визначено сутнісні характеристики зовнішнього державного боргу та його вплив на економіку. Систематизовано теоретичні засади управління зовнішнім державним боргом. Узагальнено міжнародний досвід вирішення проблем зовнішньої заборгованості держави. Проаналізовано нормативно-правове забезпечення управління зовнішнім державним боргом в Україні. Визначено основні тенденції утворення та повернення зовнішнього державного боргу України. Оцінено ефективність системи управління зовнішнім державним боргом України. Обґрунтовано заходи щодо зменшення боргового навантаження на економіку України. Визначено основні інструменти управління зовнішнім державним боргом в умовах повоєнного відновлення України. In the master's thesis, the essential characteristics of external public debt and its impact on the economy are defined. The theoretical principles of external state debt management are systematized. The international experience of solving the problems of the state's foreign debt is summarized. The normative and legal provision of external public debt management in Ukraine is analyzed. The main trends in the `The effectiveness of the external public debt management system of Ukraine was assessed. Measures to reduce the debt burden on the economy of Ukraine are substantiated. The main instruments of external public debt management in the post-war reconstruction of Ukraine are defined.
Improvement of External Public Debt Management Tools of Ukraine
Keywords: державний борг; зовнішній борг; боргове навантаження; управління державним боргом; міжнародні кредити; обслуговування боргу; public debt; external debt; debt burden; public debt management; international loans; debt service