Спосіб завантаження сипких матеріалів у клапанні мішки та пристрій для його здійснення - Оришака, О. В.; Кравцова, Г. В.; Оришака, В. О.; Гончаров, В. В.; Петренко, М. М.; Кравцов, О. М.; Артюхов, А. М.; Oryshaka, O.; Kravtsova, H.; Oryshaka, V.; Honcharov, V.; Petrenko, M.; et al. (ВАТ «Патент», 1998)
Винахід відноситься до пакування сипких матеріалів у клапанні мішки і може бути використаним в агропромисловості, будівельній, хімічній і інших галузях господарства, а також на підприємствах, які здійснюють фасування сипких матеріалів.