Технологія та оснащення для виготовлення деталі Болт М10х30 - Ткаченко, Віталій Петрович; Tkachenko, Vitaliy (ЦНТУ, 2025)
Метою роботи є розробка технологічного процесу та оснащення для холодного штампування деталі Болт М1030. Актуальність роботи полягає в підвищенні продуктивності та зменшенні собівартості виготовлення деталі за рахунок використання прогресивної маловідхідної технології штампування на холодно-висадочному автоматі (ХВА). В роботі виконано аналіз деталі та розраховано розміри вихідної заготовки; розраховано технологічні переходи штампування; розраховано технологічні зусилля за операціями штампування та вибрано обладнання; виконано моніторинг плинної реформованості матеріалу; спроектовано та розраховано інструмент; розроблено схему організації робочого місця оператора ХВА; спроектовано оснащення для холодного штампування деталі Болт М1030; розроблено робочі кресленики на деталі оснащення. The purpose of the work is to develop a technological process and equipment for cold stamping of the Bolt M1030 part. The relevance of the work is to increase productivity and reduce the cost of manufacturing the part by using progressive low-waste stamping technology on a cold stamping machine (CSM). The work includes an analysis of the part and calculation of the dimensions of the initial workpiece; calculation of stamping technological transitions; calculation of technological efforts for stamping operations and selection of equipment; monitoring of the fluid reformability of the material; design and calculation of the tool; development of a scheme for organizing the workplace of the CSM operator; design of equipment for cold stamping of the Bolt M1030 part; development of working drawings for the equipment parts.
Technology and equipment for manufacturing the part Bolt M10x30
Keywords: технологічний процес; холодне висаджування; силовий режим; оснащення для ХВА; technological process; cold stamping; power mode; equipment for CSM