Формування системи церковно-приходських шкіл у Південній Бессарабії (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Єрич, Т. Г.; Yerich, Т. (КНТУ, 2012)
Аналізуються питання виникнення та функціонування системи церковнопарафіяльних навчальних закладів на території Південної Бессарабії, особливості їх діяльності наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. Questions of occurrence and system functioning tserkovno-parafialnyh educational institutions in territory of Southern Bessarabia, feature of their activity in the end of ХІХ – beginning ХХ the item are analyzed.
The formation of system parochial schools in Southern Bessarabia (in the end of ХІХ – beginning ХХ the item)
Keywords: Південна Бессарабія; церковно-приходські школи; єпархіальна комісія; початкове навчання; South Bessarabia; parish school; diocesan commission; initial training