Збільшення діапазону кутів орієнтації робочого органа багатокоординатного верстата паралельної структури - Кириченко, А. М.; Аль-Ібрахімі Метак (ХНТУ, 2017)
Робота присвячена збільшенню діапазону кутів орієнтації робочого органа багатокоординатного верстата паралельної структури шляхом використання надлишкових приводів і спеціальної конструкції робочого органа. Запропоновано схему багатокоординатного верстата паралельної структури з 5 керованими координатами і 6 приводами штанг змінної довжини та спеціальним робочим органом.
Keywords: верстат паралельної структури; робочий орган; кути орієнтації; надлишковість приводів