Механізація вирощування зернових культур з дослідженням та вдосконаленням зернотукової сівалки - Погорєлов, Владислав Володимирович; Pohorielov, Vladyslav (ЦНТУ, 2024)
В роботі виконано літературний огляд існуючих технологій, проаналізовано конструкцію та особливості роботи зернових сівалок, визначено їх переваги та недоліки. Виконано необхідні розрахунки по механізованому забезпеченню виконання всіх передбачених технологічних операцій та складено технологічну карту по вирощуванню озимої пшениці з урахуванням сучасних тенденцій. Аналіз досліджень і публікацій було спрямовано на визначення особливостей конструкцій котушкових висівних апаратів, він дозволив визначити основні закономірності їх роботи, удосконалити конструкцію зарнотукової сівалки. Запропоновано модернізацію конструкції сівалки шляхом удосконалення котушки висівного апарата, яке дає можливість зменшити пульсацію висіву у рядок, а отже збільшити урожайність посівів. The paper presents a literature review of existing technologies, analyzes the design and features of grain seeders, and identifies their advantages and disadvantages. The necessary calculations for the mechanized support of all the envisaged technological operations were performed and a technological map for growing winter wheat was drawn up taking into account current trends. The analysis of research and publications was aimed at determining the features of the designs of coil seeders, it allowed us to determine the main regularities of their work, to improve the design of the zarnotukovaya seeder. It is proposed to modernize the design of the seeder by improving the coil of the sowing apparatus, which makes it possible to reduce the pulsation of sowing in the row, and therefore increase the yield of crops.
Mechanisation of cereal crops cultivation with research and improvement of the seed drill
Keywords: озима пшениця; котушковий висівний апарат; зернова сівалка; winter wheat; reel-to-reel sowing machine; grain seeder