Огляд конструкцій гумових футеровок барабанних кульових млинів та подальші перспективи їх розвитку - Яцун, В. В.; Джирма, С. О.; Руденко, О. О.; Yatsun, V.; Dzhyrma, S.; Rudenko, O. (ЦНТУ, 2025)
У роботі виконано узагальнюючий огляд сучасних конструкцій гумових футеровок, призначених для використання у барабанних кульових млинах, що експлуатуються в різних галузях промисловості для здійснення процесів дезінтеграції мінеральної сировини. Основну увагу приділено аналізу технічних рішень, спрямованих на підвищення зносостійкості, зниження маси футеровки, покращення енергоефективності процесу подрібнення та спрощення монтажу-демонтажу футерувальних елементів. Розглянуто конструктивні особливості гумових футерувальних плит традиційних та спеціальних конструкцій, описані їх галузі застосування в залежності від типорозмірів кульових млинів, геометричні характеристики та способи кріплення тощо. The work provides a general overview of modern designs of rubber linings intended for use in drum ball mills operated in various industries for the disintegration of mineral raw materials. The main attention is paid to the analysis of technical solutions aimed at increasing wear resistance, reducing the weight of the lining, improving the energy efficiency of the grinding process and simplifying the assembly and disassembly of lining elements. The design features of rubber lining plates of traditional and special designs are considered, their areas of application are described depending on the standard sizes of ball mills, geometric characteristics, and methods of fastening etc.
Overview of the Rubber Linings Designs of Drum Ball Mills and Further Prospects for Their Development
Keywords: гумова футеровка; барабанні млини; кульове завантаження; довговічність; rubber lining; drum mills; ball loading; durability