Багатофункціональне сільське господарство як основа продовольчої безпеки країн ЄС - Стежко, Н. В. (ВФЕУ, 2014)
У статті досліджено механізм формування спільної аграрної політики країнами-членами ЄС. Встановлено, що в країнах ЄС аграрному сектору виділяється значна фінансова допомога, особливо через державне втручання в ринкові відносини шляхом регулювання цін. Об'єднана Європа при реалізації спільної аграрної політики в будь-якому випадку буде найбільшим експортером продовольства, оскільки як свідчить досвід обмежити зростання сільськогосподарського виробництва надто складно. До того ж експорт продукції відбувається на основі субсидування. The objective of the article is to investigate the mechanism of functioning of multifunctional agriculture in the EU countries as a basis for providing a safety of supplies and to improve the efficiency of economic development AIC in Ukraine in the context of solving the food problems.
Keywords: продовольча безпека; агропромисловий комплекс; Єдина аграрна політика; спільний ринок; аграрна політика ЄС; субсидування сільського господарства; food security; agriculture; the only agricultural policy; common market; EU agricultural policy; subsidizing of agriculture