Дослідження та програмна реалізація системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі - Соловйов, Роман Андрійович; Soloviov, Roman (ЦНТУ, 2022)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Об’єктом дослідження є процес розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Предметом дослідження є методи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. Методи дослідження базуються на методах захисту інформації та хмарних обчислень, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи розподілу ключів в мережі Cisco SD-WAN, що базується на хмарній архітектурі. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Builder C++.In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the key distribution system in the Cisco SD-WAN network, based on cloud architecture. The goal of the development is research and software implementation of a key distribution system in the Cisco SD-WAN network based on cloud architecture. The object of the study is the key distribution process in the Cisco SD-WAN network based on cloud architecture. The subject of the research is methods of key distribution in the Cisco SD-WAN network based on cloud architecture. Research methods are based on methods of information protection and cloud computing, methods of mathematical statistics, methods of software development. The result of the work is the software implementation of the key distribution system in the Cisco SD-WAN network, based on cloud architecture. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Builder C++ environment.
Research and software implementation of the key distribution system in the Cisco SD-WAN network based on cloud architecture
Keywords: комп’ютерні науки; розподіл ключів; хмарна архітектура; Cisco SD-WAN; computer science; key distribution; cloud architecture