Дослідження та програмне забезпечення мобільного iOS-клієнта удосконаленої муніципальної інформаційної системи медичних послуг - Дробко, Олена Сергіївна; Drobko, Olena (ЦНТУ, 2022)
В цій випускній кваліфікацій роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти удосконалено програмне забезпечення, яке призначено для того, щоб бути частиною муніципальної інформаційної системи медичних послуг, а саме клієнтом. Метою є дослідження та удосконалення програмного забезпечення муніципальної інформаційної системи медичних послуг міста Кропивницький. Об’єктом дослідження є процес діджиталізації надання інформації з медичних послуг на муніціпальному рівні. Предметом дослідження є методи побудови інформаційних систем та мобільних додатків для медичних послуг. Наукова новизна полягає у вдосконаленні моделі муніципальної інформаційної систем медичних послуг за рахунок реалізації процесу офлайнового режиму функціонування системи, що на відміну від існуючих моделей муніципальних систем забезпечує доступ до даних ІС у період відсутності зв'язку з Інтернетом. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих електронних сервісів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача, інструкції по використанню програмного продукту. Програма може використовуватися на всіх моделях iPhone, що підтримують iOS 11+. Програму розроблено в середовищі Xcode. In this final qualification work for the second (master's) level of higher education, the software is improved, which is intended to be part of the municipal information system of medical services, namely the client. The goal is research and improvement of the software of the municipal information system of medical services in the city of Kropyvnytskyi. The object of the research is the process of digitalization of providing information on medical services at the municipal level. The subject of the research is methods of developing information systems and mobile applications for medical services. The scientific novelty consists in the improvement of the model of the municipal information systems of medical services due to the implementation of the process of the offline mode of the system functioning, which, unlike the existing models of municipal systems, provides access to IS data during the period of no Internet connection. In the process of working on a software model an analysis of existing municipal services. All components of the software developed are fully described. User-friendly user interface is developed. These are instructions for working with software. The program can be used on any iPhone with iOS 11+. The program was developed in the Xcode IDE.
Research and software development of a mobile iOS client of an improved municipal information system for medical services
Keywords: комп’ютерна інженерія; додаток; клієнтінформаційна система; інформаційна система; iOS; computer engineering; app; maze; client; information system; iOS