Підвищення точності обробки за допомогою модульних систем адаптації - Лисенко, О. В.; Lysenko, О. (КДТУ, 2000)
В статті запропонований метод створення модульних систем адаптації технологічної системи верстата, які представляють собою інструмент з вбудованою адаптивною системою управління точністю. Виконано аналіз математичної моделі різальної системи різця, побудовані графіки залежності пружної деформації від навантаження, приведені таблиці, що забезпечують практичні розрахунки модульних систем. The article proposes a method for creating modular systems for adapting the technological system of a machine tool, which are a tool with a built-in adaptive precision control system. An analysis of the mathematical model of the cutting system of the cutter is performed, graphs of the dependence of elastic deformation on the load are constructed, and tables are provided that provide practical calculations of modular systems.
Increasing machining accuracy with modular adaptation systems
Keywords: точіння; точність обробки; компенсація пружної деформації; технологічна система верстата; модульна адаптивна система; turning; machining accuracy; elastic deformation compensation; machine tool technological system; modular adaptive system