Податкові перевірки як спосіб здійснення податкового контролю - Фоміна, Т. В.; Пугаченко, О. Б.; Коломоєць, О. Д.; Fomina, T.; Puhachenko, O.; Kolomoiets, O. (ЦНТУ, 2023)
У статті розглянуто податкові перевірки як один із способів здійснення податкового контролю. Мета дослідження - обґрунтування теоретичних положень організації податкових перевірок та визначення їх ролі і місця у контрольному процесі. Дослідження ґрунтувалось на застосуванні загальнонаукових методів: систематизації, логічного, аналітичного, індукції, дедукції, а також методів теоретичного узагальнення, класифікації та групування. Графічний метод було застосовано для ілюстрації результатів проведених досліджень. The article examines tax audits as one of the ways of exercising tax control. The purpose of the study is to substantiate the theoretical provisions of tax audits and determine their role and place in the control process. The study was based on the application of general scientific methods: systematisation, logical and analytical methods, induction, deduction, as well as methods of theoretical generalisation, classification and grouping. The graphic method was used to illustrate the results of the research.
Tax Audits as a Way of Exercising Tax Control
Keywords: податковий контроль; податкові перевірки; камеральні перевірки; документальні перевірки; фактичні перевірки; tax control; tax audits; in-house audits; documentary audits; factual audits