Механізм державної підтримки розвитку бізнесу та його вдосконалення (на прикладі Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області) - Шаповалов, Дмитро Володимирович; Shapovalov, Dmytro (ЦНТУ, 2024)
В першому розділі роботи досліджувалися теоретичні засади механізму державної підтримки розвитку бізнесу. Проаналізовано поняття «державна підтримка», її принципи, складові механізму державної підтримки підприємництва. Розглянуто зарубіжний досвід підтримки бізнесу з боку держави. В другому розділі проаналізована діяльність Регіонального фонду підтримки підприємництва у Кіровоградській області, оцінено програми та заходи, що реалізовані фондом для підтримки підприємництва. Проаналізовано стан державної підтримки в Україні. В третьому розділі обґрунтовані заходи, щодо впровадження зарубіжного досвіду державної підтримки підприємництва. Розглянуто перспективи формування регіональних програм підтримки підприємництва в Кіровоградській області. The first section of the work examined the theoretical foundations of the mechanism of state support for business development. The concept of “state support”, its principles, and components of the mechanism of state support for entrepreneurship were analyzed. Foreign experience of business support from the state was considered. The second section analyzed the activities of the regional entrepreneurship support fund in the Kirovohrad region, evaluated the programs and measures implemented by the entrepreneurship support fund. The state of state support in Ukraine was analyzed. The third section substantiated measures to implement foreign experience in supporting state entrepreneurship. The prospects for the formation of regional programs to support entrepreneurship in the Kirovohrad region are considered.
The mechanism of state support for business development and its improvement
Keywords: державна підтримка; підприємництво; гранти; субсидії; програми підтримки; інноваційні технології; малий та середній бізнес; state support; entrepreneurship; grants; subsidies; support programs; innovative technologies; small and medium-sized businesses