Теоретична механіка. Спецкурс - Пирогов, В. В.; Філімоніхін, Г. Б. (ЦНТУ, 2021)
Теоретична механіка – загальнонаукова дисципліна, яка займає важливе місце в вузівській програмі фундаментальної підготовки спеціалістів. Її розділи – відносно самостійні частини курсу використовуються для вивчення багатьох предметів. Необхідною умовою успішного оволодіння курсом є виконання індивідуальних домашніх завдань. Задачі треба розв’язувати на протязі семестру відразу після розгляду відповідної теми на лекціях, чи практичних заняттях. Поточний контроль відбувається шляхом розв’язання типових задач курсу на контрольних і самостійних роботах, які проводяться після закінчення відповідних частин розділів. У посібнику сформульовані типові багатоваріантні задачі та приведені приклади їх розв’язання. Посібник відповідає діючій робочій програмі з теоретичної механіки, призначений для студентів будівельних спеціальностей і може бути використаний як в навчальному процесі, так і в інженерній практиці.
Keywords: теоретична механіка; принцип можливих переміщень; загальне рівняння динаміки