Дослідження впливу корозійного пошкодження на розподіл зусиль у багатопролітних залізобетонних балках - Костенко, Олександр Вікторович; Kostenko, Oleksandr (ЦНТУ, 2024)
Проведено аналіз зміни напружено-деформованого стану статично невизначених залізобетонних балок при різних сценаріях розвитку корозії арматури. Проведено експериментальні дослідження, що дали провести валідацію й калібрування теоретичних моделей, включаючи аналітичну залежність для перерозподілу моментів у некородованих і кородованих багатопрогонових залізобетонних балках. Розроблено чисельну модель й використання алгоритми машинного навчання й штучного інтелекту, що дозволяє досліджувати різні сценарії й умови, що виходять за рамки обмежень, що накладаються як експериментальними результатами, так і наявними даними. An analysis of the change in the stress-strain state of statically indeterminate reinforced concrete beams under various scenarios of the development of reinforcement corrosion was carried out. Experimental research was carried out, which made it possible to validate and calibrate theoretical models, including an analytical dependence for the redistribution of moments in uncorroded and corroded multi-span reinforced concrete beams. A numerical model and the use of machine learning and artificial intelligence algorithms have been developed, which allows exploring different scenarios and conditions that go beyond the limitations imposed by both experimental results and available data.
Investigation of corrosion damage influence on force distribution in multi-span reinforced concrete beams
Keywords: бетон; корозія; арматура; concrete; corrosion; reinforcement