Вплив модифікування комплексними лігатурами на морфологію графіту та механічні властивості високоміцного чавуну - Баркар, Микита Миколайович; Barkar, Mykyta (ЦНТУ, 2025)
У магістерській роботі досліджено вплив модифікування комплексними лігатурами ФСМг–ФС30РЗМ30 на морфологію графітових включень та механічні властивості високоміцного чавуну. Показано, що морфологія графіту є визначальним структурним чинником, який формує механічні властивості матеріалу та характер його руйнування тощо. The master's thesis investigated the influence of modification with complex ligatures FSMg–FS30RZM30 on the morphology of graphite inclusions and mechanical properties of high-strength cast iron. It is shown that the morphology of graphite is a determining structural factor that shapes the mechanical properties of the material and the nature of its fracture etc.
The effect of modification with complex ligatures on the morphology of graphite and the mechanical properties of high-strength cast iron
Keywords: високоміцний чавун; комплексне модифікування; вермикулярний графіт; морфологія графіту; high-strength cast iron; complex modification; vermicular graphite; graphite morphology