Дослідження та програмна реалізація системи побудови мережі на основі технології SDN - Мороз, Антон Сергійович; Moroz, Anton (ЦНТУ, 2024)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи побудови мережі на основі технології SDN. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи побудови мережі на основі технології SDN. Об’єктом дослідження є процес побудови мережі на основі технології SDN. Предметом дослідження є методи побудови мережі на основі технології SDN. Методи дослідження базуються на методах теорії побудови комп’ютерних мереж, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи побудови мережі на основі технології SDN. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Python. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the network construction system based on SDN technology. The purpose of the development is the research and software implementation of the network construction system based on SDN technology. The object of research is the process of building a network based on SDN technology. The subject of research is methods of building a network based on SDN technology. The research methods are based on the methods of the theory of building computer networks, the methods of mathematical statistics, and the methods of software development. The result of the work is the software implementation of the network construction system based on SDN technology. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on a PC with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Python environment.
Research and software implementation of a network construction system based on SDN technology
Keywords: комп’ютерна інженерія; SDN; computer engineering