Дослідження та програмна реалізація системи веб-чату для обміну даними в мережі Інтернет - Амбросьєв, Дмитро Анатолійович; Ambrosiev, Dmytro (ЦНТУ, 2023)
В даній магістерській роботі розроблено програмне забезпечення, яке призначено для впровадження системи веб-чату для обміну даними в мережі Інтернет. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи веб-чату для обміну даними в корпоративних мережах. Об’єктом дослідження є процес розробки веб-чатів. Предметом дослідження є методи систем веб-чату для спілкування в корпоративних мережах. Методи дослідження базуються на методах теорії кодування, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація веб-застосунку засобами технології семантичного вебу та мов програмування. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися у браузері Chrome, Firefox, Safari. Програму розроблено в середовищі PHP 7.3 та JS. In this master's thesis, software was developed, which is intended for the implementation of a web chat system for data exchange on the Internet. The goal of development is research and software implementation of a web chat system for data exchange in corporate networks. The object of research is the process of developing web chats. The subject of the research is methods of web chat systems for communication in corporate networks. Research methods are based on coding theory methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of a web application using semantic web technology and programming languages. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used in Chrome, Firefox, and Safari browsers. The program was developed in PHP 7.3 and JS environment.
Research and software implementation of a web chat system for data exchange on the Internet
Keywords: комп’ютерна інженерія; веб-сайт; семантичний веб; computer engineering; website; semantic web