Шестеренна гідромашина зовнішнього зачеплення - Кулєшков, Ю. В.; Черновол, М. І.; Надєін, В. С.; Бевз, О. В.; Москаленко, Г. В.; Kulieshkov, Y.; Chernovol, M.; Nadiein, V.; Bevz, O.; Moskalenko, H. (My University, 2001)
Винахід належить до машинобудування. Шестеренна гідромашина зовнішнього зачеплення містить корпус, у циліндричних розточках якого розміщені шестерні зовнішнього зачеплення з корегованими зубами евольвентного профілю, сполученими між собою з утворенням бічного зазору. Синтез зубчастого зачеплення шестерень виконаний з асиметричною лінією зачеплення щодо полюса зачеплення. Изобретение относится к машиностроению. Шестеренная гидромашина внешнего зацепления содержит корпус, в цилиндрических расточках которого размещены шестерни внешнего зацепления с корректированными зубами эвольвентного профиля, соединенными между собой с образованием бокового зазора. Синтез зубчатого зацепления шестерен выполнен с асимметричной линией зацепления относительно полюса зацепления. This invention relates to machine building and can be used in agricultural machine building. A gear hydraulic machine with external coupling has a body, in cylindrical thereof reborings external coupling pinions with corrected teeth of evolvent profile are placed, those are connected to each other with formation of side gap. Synthesis of toothed coupling of pinions is arranged with asymmetric coupling line with respect to the coupling pole.