Національна еліта як основа державності : стан, проблеми її формування та завдання - Штефан, В. Л.; Конобрицька, І. С.; Криворучко, Н. В. (КНТУ, 2011)
Стаття піднімає одну з головних проблем нашої країни - формування відповідальної, компетентної, високопрофесійної, патріотичної еліти. На жаль, сучасні управлінці, в своїй масі, не відповідають цим вимогам. Чому? Що не дозволяє нам зробити прорив в економіці? Чим загрожує нам втрата інформаційного простору, русифікація, падіння моралі, корупція? На ці та ряд інших питань намагаються знайти відповідь автори статті.
Keywords: еліта; номенклатурно-тоталітарна еліта; незалежність; менталітет; клан; управлінська еліта; національно-державна свідомість; політична нація; кадри