Удосконалення стратегії підприємства (на прикладі фермерського господарства «Лік» с. Нова Прага Олександрійського району Кіровоградської області) - Гапонов, Павло Павлович; Gaponov, Pavlo (ЦНТУ, 2023)
У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, об’єкт, і предмет дослідження. В першому розділі розглянуті теоретико-методологічні аспекти стратегій підприємств, досліджено сутність і методи стратегій, формування інноваційних стратегій та їх характеристика, зокрема в умовах цифровізації. В другому розділі приведені організаційно-економічна характеристика ФГ «Лік», аналіз його фінансового стану, SWOT-аналіз діяльності, визначено, що підприємство розвивається. В третьому розділі запропоновані напрями удосконалення стратегії ФГ «Лік», зокрема впровадження нової операції - зерносушіння на підприємстві. Запровадження заходів дасть можливість ФГ «Лік» покращити ефективність функціонування. In the introduction, the relevance of the topic is substantiated, the purpose, object, and subject of the study are determined. In the first section, the theoretical and methodological aspects of enterprise strategies are considered, the essence and methods of strategies, the formation of innovative strategies and their characteristics, in particular in the context of digitalization, are investigated. The second section presents the organizational and economic characteristics of FG "Lik," analysis of its financial condition, SWOT-analysis of activities, it is determined that the enterprise is developing. The third section proposes directions for improving the strategy of FG "Lik," in particular the introduction of a new operation - grain drying at the enterprise. The introduction of measures will enable FG "Lik" to improve the efficiency of functioning.
Improving the company's strategy
Keywords: стратегія; інновації; ефективність; фермерське господарство; зерносушарки; strategy; innovation; efficiency; farming; grain dryers