Управління фінансовим станом підприємства та напрямки його удосконалення - Іщенко, Н. А.; Ischenko, N. (My University, 2015)
У статті розглянуто та узагальнено підходи до визначення сутності поняття “управління фінансовим станом підприємства”. Виділено систему принципів управління фінансовим станом підприємства, його завдання та етапи. Проаналізовано фінансовий стан підприємства на основі показників фінансової стійкості, ліквідності, ділової активності та рентабельності. В процесі аналізу встановлено, що підприємство має незадовільний стан платоспроможності та низький рівень фінансової стійкості. Запропоновано напрямки удосконалення процесу управління фінансовим станом підприємства. Approaches of determination of the essence of the term “enterprise financial state management” are considered and generalized in the article. System of principles of enterprise financial state management, its objectives and stages, are denoted. Taking into account the indexes of financial stability, liquidity, business activity and profitability, the enterprise financial state is analyzed. In the process of analysis it was defined that the enterprise has poor state of solvency and low level of financial stability. Ways of improvement of enterprise financial state management process are introduced.
Enterprise financial state management and ways of its improvement
Keywords: фінансовий стан підприємства; оцінка фінансового стану підприємства; управління фінансовим станом підприємства; принципи управління; завдання управління; enterprise financial state; enterprise financial state assessment; enterprise financial state management; management principles; management objectives