Оцінювання трибологічної ефективності зміцнення конструкційних матеріалів лазерною термодеформаційною обробкою - Мажейка, О. Й.; Маркович, С. І.; Mazheyka, А.; Markovich, S. (НАУ, 2009)
Визначено область оптимальних параметрів лазерної термодеформаційної обробки легованих сталей перлітового класу, за яких досягаються максимальна мікротвердість і зносостійкість матеріалу. Досліджено триботехнічні характеристики зміцнених сталей залежно від співвідношень параметрів обробки і поєднання пар тертя. In the article certainly area of optimum parameters of laser thermo deformation treatment of alloyed steel of pearlitic class which a maximal microhardness and wearproofness of material is arrived at at. Researches of tribotechnic descrip- tions of fixed steel are conducted depending on correlations of parameters of treatment and combination of pair of friction.
Estimation of tribologichnoy of efficiency of strengthening of construction materials laser thermo deformation treatment
Keywords: сталі; трибологія