Людський фактор в губернському адмініструванні другої половини ХVІІІ ст. (примус до творчості). Частина І - Лукашевич, О. А. (КНТУ, 2010)
Пропонована стаття присвячена вивченню інтелектуального потенціалу губернського чиновництва ХVІІІ століття. Автор на великому історико-літературному матеріалі показав, що бюрократична система управління феодальної епохи примушувала до творчості провінційних державних службовців. Проте результати їх досліджень не завжди застосовувалися на практиці.
Keywords: бюрократичний інтелект; бюрократична система; губернське чиновництво; державний менеджмент феодальної епохи