Дослідження затискного пристрою з регульованою силою затиску - Скібінський, Я. О.; Селєхова, В.М. (ЦНТУ, 2024)
У статті розглянуто вплив сили затиску на точність обробки корпусів з алюмінієвих сплавів при використанні сучасних обробляючих центрів з ЧПУ. Основна увага приділена розробці затискного пристрою з регульованою силою затиску, який дозволяє виконувати як чорнову, так і чистову обробку на одному верстаті, забезпечуючи необхідну точність розмірів та форми поверхонь.
Keywords: деформація; затискний пристрій; сила затиску; COSMOSWorks; обробка