Дослідження та програмна реалізація системи виявлення несправності елементів цифрових пристроїв - Дзюбинський, Олексій Володимирович; Dziubynskyi, Alexei (ЦНТУ, 2022)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи виявлення несправності елементів цифрових пристроїв. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи виявлення несправності елементів цифрових пристроїв. Об’єктом дослідження є процес виявлення несправності елементів цифрових пристроїв. Предметом дослідження є методи виявлення несправності елементів цифрових пристроїв. Методи дослідження базуються на методах системотехніки, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи виявлення несправності елементів цифрових пристроїв. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ архітектури IBM PC з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі RAD Studio Delphi 10.4. In this graduation thesis for the second (master's) level of higher education, software is developed, which is intended for the system of detecting malfunctions of elements of digital devices. The goal of the development is the research and software implementation of the system for detecting malfunctions of elements of digital devices. The object of the study is the process of detecting malfunctions of elements of digital devices. The subject of research is the methods of detecting malfunctions of elements of digital devices. Research methods are based on systems engineering methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is the software implementation of the system for detecting malfunctions of elements of digital devices. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on PCs of IBM PC architecture with Windows 10/11 OS. The program was developed in the RAD Studio Delphi 10.4 environment.
Research and software implementation of the system for detecting malfunctions of elements of digital devices
Keywords: комп’ютерна інженерія; виявлення несправності; цифрові пристрої; computer engineering; fault detection; digital devices