Інженерні вишукування - Тихий, А. А.; Дарієнко, В. В. (КНТУ, 2016)
Проектування і будівництво будинків та інженерних споруд можуть бути ефективним і довгостроковим, а їх експлуатація завдасть мінімальної шкоди навколишньому середовищу тільки за умови надійного інженерно- геологічного і гідрогеологічного обґрунтування проектів. Мета цих методичних вказівок - навчити майбутнього інженера розуміти й читати інженерно-геологічну і гідрогеологічну документацію, аналізувати її з метою вибору найбільш перспективних ділянок для будівництва будинків та споруд, правильної їх експлуатації, надання рекомендацій з охорони навколишнього середовища. Методичні вказівки призначені для студентів, які вивчають дисципліну: “Особливості інженерних вишукувань у містах та селищах”. Вказівки містять 8 завдань. Кожне завдання подане в 10-25 варіантах. Студент виконує практичну роботу із завдань того варіанта, номер якого вказує викладач. Виконання того чи іншого завдання визначає викладач на лекціях або консультаціях.
Keywords: будівництво будинків; інженерно-геологічна документація