Репутаційний капітал і соціальна відповідальність у торговельному підприємництві: вплив на поведінку споживачів і продажі (на прикладі ТОВ «Універсал-Плюс», м. Кропивницький) - Чайкін, Володимир Вікторович; Chaykin, Volodymyr (ЦНТУ, 2025)
У першому розділі роботи досліджено теоретичні засади формування та управління репутаційним капіталом і соціальною відповідальністю в роздрібній торгівлі. Проаналізовано поняттєвий апарат, сучасні підходи та механізми впливу соціальної відповідальності на поведінку споживачів та обсяги продажів. Запропоновано авторське трактування ключових понять і систематизовано теорії, що визначають репутаційний капітал у підприємницькій діяльності тощо. The first chapter of the thesis explores the theoretical foundations for the formation and management of reputational capital and social responsibility in retail trade. The conceptual framework, contemporary approaches, and mechanisms of social responsibility influence on consumer behavior and sales volumes are analyzed. An original interpretation of key concepts is proposed, and theories defining reputational capital in entrepreneurial activity are systematized еtc.
Reputational capital and social responsibility in retail entrepreneurship: impact on consumer behavior and sales
Keywords: репутаційний капітал; соціальна відповідальність; роздрібна торгівля; споживча поведінка; корпоративна соціальна відповідальність; управління; фінансові результати; лояльність клієнтів; цифрові технології; reputational capital; social responsibility; retail trade; consumer behavior; corporate social responsibility; management; financial results; customer loyalty; digital technologies