Інформаційно-просвітницька діяльність меморіального музею М. Л. Кропивницького як засіб збереження національної пам’яті - Сергеєва, Юлія Віталіївна; Serhеieva, Yuliia (ЦНТУ, 2025)
У дослідженні висвітлено етапи становлення та функціонування музею, детально розглянуто ключові аспекти його просвітницької роботи, а також запропоновано конкретні шляхи вдосконалення діяльності закладу з метою посилення його значення у справі збереження національної пам’яті. The study highlights the stages of the museum's formation and functioning, examines in detail key aspects of its educational work, and suggests specific ways to improve the institution's activities in order to enhance its importance in preserving national memory.
Information and Educational Activities of the M.L. Kropyvnytskyi Memorial Museum as a Means of Preserving National Memory
Keywords: музей; просвітницька діяльність; національна пам'ять; цифровізація; музейна комунікація; культурна спадщина; museum; educational activities; national memory; digitalization; museum communication; cultural heritage