Розробка системи електроспоживання ковальсько-пресового виробництва заводу сільськогосподарського машинобудування - Грузін, Мирослав Олександрович; Hruzin, Myroslav (ЦНТУ, 2024)
В рамках бакалаврської роботи було проведено розробку електропостачання ковальсько-пресового виробництва заводу сільськогосподарського машинобудування. В процесі роботи були проведені основні техніко-економічні розрахунки, які включають розрахунок електричних навантаженнь, режимів реактивної потужності та струмів короткого замикання. Також були вибрані оптимальні схеми внутрішнього електропостачання, трансформаторні підстанції, конденсаторні установки, кабельні лінії та високовольтне обладнання. У спеціальному розділі роботи досліджено частотне регулювання електроприводу в ковальсько-пресовому устаткуванні, яке може застосовуватися для контролю швидкості обертання електродвигуна, який приводить в рух прес або інше устаткування для ковки. Ця технологія дає змогу ефективно керувати швидкістю та потужністю приводу залежно від потреби, що забезпечує оптимальний режим роботи преса. As part of the bachelor's work, the development of the power supply of the forging and press production of the agricultural machinery plant was carried out. In the course of work, the main technical and economic calculations were carried out, which include the calculation of electrical loads, reactive power modes and short-circuit currents. Optimal internal power supply schemes, transformer substations, capacitor units, cable lines and high-voltage equipment were also selected. In a special section of the work, the frequency control of the electric drive in forging and press equipment is investigated, which can be used to control the speed of rotation of the electric motor that drives the press or other forging equipment. This technology makes it possible to effectively control the speed and power of the drive depending on the need, which ensures optimal operation of the press.
Development of a power supply system for the forging and pressing production of an agricultural machinery plant
Keywords: електричні навантаження; трансформаторна підстанція; електропривод; ковальський прес; частотне регулювання; electrical loads; transformer substation; electric drive; forge press; frequency regulation