Мета та основні завдання реформування сфери обслуговування комунального житлового фонду та прибудинкових територій - Головченко, Н. Ю.; Головченко, О. О.; Golovchenko, N.; Golovchenko, А. (КНТУ, 2012)
Публікація присвячена визначенню мети та основних завдань реформування сфери обслуговування комунального житлового фонду. Зазначені питання сформульовані, виходячи з необхідності суттєвого підвищення якості житлово-комунальних послуг, що надаються власникам житла. Крім цього, визначений механізм реальної участі мешканців будинків у процесі прийняття наданих послуг по утриманню будинку та прибудинкової території. Визначені шляхи стимулювання процесу утворення органів самоорганізації населення, і як наслідок, їх більш ефективної форми – об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. The publication is dedicated to definition of the purpose and the primary goals of reforming of sphere of service of municipal available housing. The put questions are formulated, proceeding from necessity of essential improvement of quality of given housing-and-municipal services. Besides, the mechanism of real participation of inhabitants of houses in the course of acceptance of the given services in the maintenance of the house and territories is defined. Ways of stimulation of process of creation of bodies of self-organizing of the population, and as consequence, their more effective form – associations of co-owners of apartment houses are defined.
The purpose and the basic tasks of reforming of sphere of service of municipal available housing and adjacent territories
Keywords: житловий фонд; прибудинкова територія; послуги з утримання; служба єдиного замовника; ОСББ; ОСН