Пристрій реєстрації руху насіння при точному висіві - Лушніков, В. М.; Чайковський, О. Б.; Златопольський, Ф. Й.; Шмат, С. І.; Абрамова, В. В.; Гольша, В. І.; Lushnikov, V.; Chaikovskyi, O.; Zlatopolskyi, F.; Shmat, S.; Abramova, V.; Holsha, V. (My University, 2010)
Пристрій реєстрації руху насіння при точному висіві, який містить оптико-електронний блок реєстрації прольоту насіння, двома сторонами якого є оптичні пристрої паралельного світлового потоку навпроти яких розміщені світлочутливі лінійки, з'єднані через швидкодіючі інтерфейси з персональним комп'ютером, який відрізняється тим, що оптико-електронний блок реєстрації прольоту насіння є трикоординатним, має вигляд прямокутного короба з найбільшими внутрішніми розмірами сошника та закріплюється на висівному апараті, на кожній стороні короба, розташованій навпроти оптичного пристрою паралельного світлового потоку, розміщені паралельно чотири світлочутливих лінійки, одна лінійка встановлена по верхній кромці, друга лінійка встановлена по нижній кромці сторони короба, від них на відстані, меншій найменшого геометричного розміру насінини, розташовані останні дві лінійки.
Device for recording seed motion at precision sowing
Keywords: насіння в потоці; seeds in-flow