Вплив стресових ситуацій на серцево-судинний стан студентів - Бубнова, О.; Данилків, О. М. (Лисенко В. Ф., 2015)
Екзаменаційний стрес є серйозною загрозою здоров’ю студентів і школярів, причому особливу актуальність проблемі додає масовий характер даного явища, що щорічно охоплює сотні тисяч людей, що вчаться в масштабах нашої країни. Велику роль відіграє гендерний та віковий аспект, адже стрес, який викликають екзамени, по різному впливає на психіку і поведінку людей різного віку та гендерної приналежності. В доповіді надаються результати досліджень, які направлені на визначення негативного впливу стресових факторів на здоров'я студентів та способи нівелювання цих впливів.
Keywords: стрес; здоров'я; психоемоційний стан; студентська молодь