Методика навчання бігу на короткі дистанції (100, 200, 400 метрів) здобувачів ВО - Савченко, В. В.; Мотузенко,Т. Є. (ЦНТУ, 2024)
Навчальний матеріал з легкої атлетики для студентів ЦНТУ фокусується на спринтерський біг (100, 200, 400 м). Рекомендації включають техніку бігу, тренування, стратегії змагань та підготовку організму до фізичного навантаження. Матеріал містить огляд технічних аспектів бігу, практичні поради для підготовки до змагань, психологічну підготовку, відновлення після тренувань, запобігання травмам, раціональне харчування та режим дня. Мета даного посібника – надати систематизовану інформацію та практичні поради з підготовки та вдосконалення техніки бігу на короткі дистанції. Враховуючи високий рівень конкуренції та потребу у збалансованому підході до тренувань, ці рекомендації спрямовані на досягнення оптимальних результатів та підтримку загального фізичного здоров'я. Також забезпечити здобувачів комплексним підходом до підготовки у легкоатлетичних дисциплінах для досягнення високих результатів на спортивних змаганнях.
Keywords: легка атлетика; біг на короткі дистанції; студенти ЦНТУ; техніка бігу; тренування; стратегії змагань; підготовка організму; психологічна підготовка; відновлення після тренувань; запобігання травмам; раціональне харчування; режим дня; комплексний підхід; високі результати