Механізація виробництва гороху з модернізацією повітряної камери сепаратора зерна - Глущенко, Роман Миколайович; Hlushchenko, Roman (ЦНТУ, 2021)
В результаті виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз технологічного процесу виробництва гороху в умовах базового господарства. Виконано розрахунок технологічного процесу та обґрунтування окремих засобів механізації, які використовуються в процесі його виробництва. Доведена доцільність очищення гороху повітряним потоком та запропоновано вдосконалення базової технології в господарстві шляхом виконання очисних операцій прямоточним інерційним сепаратором ІПС-2. На основі огляду на аналізу конструкцій зерноочисних машин запропоновано застосування живильника у вигляді напрямної поверхні. Його застосування покращує рівномірність розподілу гороху в пневмосепаруючому каналі та збільшує траєкторії розсіювання частинок суміші, чим покращує роздільну здатність процесу. As a result of the qualification work, the analysis of the technological process of pea production in the conditions of the basic economy was carried out. The calculation of the technological process and substantiation of individual means of mechanization used in the process of its production are performed. The expediency of cleaning peas by air flow is proved and the improvement of basic technology in the farm by performing cleaning operations with direct-flow inertial separator IPS-2 is proposed. Based on the analysis of the design of grain cleaning machines, the use of a feeder in the form of a guide surface is proposed. Its use improves the uniformity of pea distribution in the pneumatic separation channel and increases the scattering trajectories of the mixture particles, thereby improving the resolution of the process.
Mechanization of pea production with modernization of the air chamber of the grain separator
Keywords: технологія вирощування гороху; зерноочисна машина; пневмосепарація; якість очищення; pea growing technology; grain cleaning machine; air separation; cleaning quality