Пугаченко, О. Б.Pugachenko, О.2016-11-192016-11-192013Пугаченко, О. Б. Пропозиції щодо формування, розподілу та відображення в обліку витрат сфери матеріального забезпечення хлібопекарних підприємств / О. Б. Пугаченко // Наукові праці Кіровоградського національного технічного університету. Економічні науки : зб. наук. пр. - Кіровоград : КНТУ, 2013. - Вип. 23. - С. 346-352.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/4596У статті наведено авторські пропозиції з удосконалення порядку формування, розподілу та відображення в обліку витрат сфери матеріального забезпечення хлібопекарних підприємств. Нами представлено приклад розподілу сукупних витрат сфери матеріального забезпечення за напрямками витрат на підприємствах, що застосовують окремий рахунок «Витрати на матеріальне забезпечення виробництва» та на цій основі - варіанти формування первісної вартості запасів. The purpose of this article is to develop proposals for improving the order offormation, distribution and recording costs of the sphere of material securityin bakery. We have presented anexample of the distribution of total costs of sphere of security in areas ofexpenditure in enterprises that use a separate account "Expenses tomaintenance of production" and on this basis - the options of creating theinitial value of the stock. This will make it possible not only to determine the total amount of costs ofmaintenance, but also to make up analytical model that will facilitate thedisclosure of the total expenditure by type, purpose, centers of origin andeenters of responsibility. We offered toconcentrate all costs of the sphere of material security on one activesynthetic account "Expenses for material support."uk-UAзапасиматеріальне забезпеченнявитратихлібопекарні підприємстваобліквитрати сфери матеріального забезпеченняпервісна вартістьaccountingcosts of the sphere of material securitybaking enterprisesПропозиції щодо формування, розподілу та відображення в обліку витрат сфери матеріального забезпечення хлібопекарних підприємствProposals on the formation, distribution, and accounting for the costsof the sphere of material maintenance of bakeriesArticle