Трансформація відносин власності як економічна основа розвитку регіонального фондового ринку в Україні - Гевель, В. В. (КНТУ, 2007)
В даній статті досліджено особливості трансформації відносин власності як невід’ємної основи розвитку регіонального фондового ринку. Автором проаналізовано вплив процесу приватизації на становлення і розвиток фондового ринку в Україні, визначено особливості формування акціонерної форми власності, її переваги та недоліки, виділено функції акціонерного капіталу й фондового ринку. In this article the features of transformation of relations of ownness are explored as inalienable basis of regional fund market development. An author is analyse influence of process of privatization on becoming and fund market development in Ukraine, the features of forming of joint-stock pattern of ownership, its advantage and failings are certain, the functions of equity and fund market are selected.
Keywords: власність; відносини; фондовий ринок; акціонерна власність; цінні папери; ваучер; трансформація; приватизація; функції; управління