Залежність температури у зоні тертя підшипників ковзання від режимів ультразвукової обробки композиційних покриттів - Василенко, І. Ф.; Василенко, Ф. І.; Бруцький, О. П.; Рева, О. М. (КНТУ, 2008)
Стаття присвячена підбору матеріалу для відновлення підшипників ковзання сільськогосподарських машин з метою підвищення довговічності їх роботи. Зменшення температури у зоні тертя підшипників ковзання відновлених склонаповненими поліамідними композиціями можливе використанням ультразвуку. Визначені оптимальні режими ультразвукової обробки тонкошарових композиційних покрить. The research results concerning the influence of ultrasonic vibration on physical-mechanical properties of glass-replete polyamide compositions are stated in the article. The optimum parameters of slide bearings’ thin-layer composite surfaces insonification causing minimal temperature in friction zone in the process of their reclamation are determined.
Keywords: температура; тертя; підшипник; ультразвук; покриття