Спосіб кінематичного дроблення стружки на металорізальних верстатах - Пестунов, В. М.; Pestunov, V. (Производственно-издательский комбинат «Патент», 1989)
Винахід відноситься до верстатобудування і може бути використаний при обробці заготовок на металорізальних верстатах із забезпеченням кінематичного дроблення стружки. З метою підвищення якості обробки, на період зупинок закріплюють інструмент відносно напрямних супорта за допомогою магнітотвердіючої рідини, яку розміщують між напрямними супорта та інструментом. The invention relates to machine tooling and can be used in the processing of workpieces on metal-cutting machines with kinematic crushing of chips. In order to improve the quality of processing, the tool is fixed relative to the caliper guides for the period of stops by means of a magneto-hardening liquid, which is placed between the caliper guides and the tool.
Способ кинематического дробления стружки на металлорежущих станках
Method of kinematic chip crushing on metal-cutting machines