Цифровізація архівних фондів: сучасні підходи, виклики та перспективи розвитку в Україні - Гордієнко, Андрій Сергійович; Hordiienko, Andrii (ЦНТУ, 2025)
Оригінальність рішень полягає в розробці авторських рекомендацій щодо вдосконалення цифровізації архівних фондів у регіональній архівній установі, а також у комплексному аналізі міжнародного досвіду та його адаптації до умов української практики. The originality of the solutions lies in the development of author's recommendations for improving the digitalization of archival funds in a regional archival institution, as well as in a comprehensive analysis of international experience and its adaptation to the conditions of Ukrainian practice.
Digitalization of Archival Collections: Modern Approaches, Challenges, and Development Prospects in Ukraine
Keywords: цифровізація; архівні фонди; електронні документи; архівна справа; інформаційні технології; Державний архів Кіровоградської області; збереження історичних документів; доступ до інформації; цифрові ресурси.; digitalization; archival collections; electronic documents; archival science; information technologies; State Archive of the Kirovohrad Region; preservation of historical documents; access to information; digital resources