Спосіб зміцнення робочих органів сільськогосподарських машин - Саінсус, О. Д.; Черновол, М. І.; Кулєшков, Ю. В.; Кропівний, В. М.; Аулін, В. В.; Надворий, Б. Є.; Sainsus, O.; Chernovol, M.; Kulieshkov, Y.; Kropivnyi, V.; Aulin, V.; Nadvornyi, B. (КДТУ, 2002)
Спосіб зміцнення робочих органів сільськогосподарських машин попереднім нанесенням порошкового матеріалу на поверхню, що наплавляється, при підборі порошків з різними властивостями зносостійкості відповідно до кривої зносу робочих поверхонь з наступним його розплавлюванням, витримкою й охолодженням. Підбір порошків з різними властивостями зносостійкості здійснюють зміною концентрації зміцнюючої зносостійкої фази, що визначається ступенем зносу робочої поверхні. Способ укрепления рабочих органов сельскохозяйственных машин предварительным нанесением порошкового материала на наплавляемую поверхность при подборе порошков с различными свойствами износостойкости в соответствии с кривой износа рабочих поверхностей с последующим его расплавлением, выдержкой и охлаждением. Подбор порошков с различными свойствами износостойкости осуществляют изменением концентрации укрепляющей износоустойчивой фазы, которая определяется степенью износа рабочей поверхности.Method of strengthening of tools of agricultural machines by preliminary application of a powder material on faced surface at selection of powders with various wearing properties according to a curve of wearing of working surfaces with subsequent melting, endurance and cooling. Selection of powders with various wearing properties is made by change of concentration of strengthening wear-resistant phase, which is defined by rate of wear of working surface.
Keywords: порошковий матеріал; сільськогосподарські машини