Влияние факторов процесса электродугового напыления на структурообразование и свойства покрытий - Тамаргазин, А. А.; Лопата, Л. А.; Брусило, Ю. В.; Довжук, С. А.; Tamargazin, A.; Lopata, L.; Brusilo, Y.; Dovzh, S. (КНТУ, 2010)
В статье рассмотрены первичные (технологические факторы), касающиеся технологии и условий напыления и вторичные, которые являются производными от технологических факторов, влияющих на структурообразование и свойства покрытий. Обобщая результаты исследований по влиянию факторов процесса электродугового напыления на структурообразование и свойства покрытий, были установлены параметры процесса электродугового напыления, выбраны метод подготовки поверхности перед напылением и способ обработки напыленных покрытий. В статті розглянуті первинні (технологічні фактори), які стосуються технології і умов напилення і вторинні, які є похідними від технологічних чинників, що впливають на структурооутворення і властивості покриттів. Узагальнюючи результати досліджень по впливу чинників процесу електродугового напилення на структурооутворення і властивості покриттів, були установлені параметри процесу електродугового напилення, вибрані метод підготовки поверхні перед напиленням і спосіб обробки напилених покриттів. The primary (technological factors) are considered in the article, touching technology and terms of spraing and second, which are derivative from technological factors, influencing on gelation and properties of coverages. Summarizing the results of researches on influence of factors of process of electric arc spraing on gelation and properties of coverages, the parameters of process of electric arc spraing were set, chosen method of preparation of surface before of spraing and method of treatment of spraing coverages
Вплив факторів електродугового напилення на структуроутворення і властивості покриттів
Influence of factors of electric arc spraing on gelation and properties of coverages
Keywords: электродуговое напыление; свойства; структурообразоваание; технологические факторы; прочность; сцепление