Нейро-нечітке сегментування роздрібного ринку електроенергії - Петрова, К. Г.; Серебренніков, С. В.; Сіріков, О. І.; Petrova, К.; Serebrennikov, S.; Sirikov, О. (КНТУ, 2012)
Наведено методику сегментування роздрібного ринку електричної енергії з використанням нейро-нечіткого моделювання. Сформовано фактори, які лягли в основу сегментування за критерієм важливості споживача для енергопостачальної компанії. Визначено нечіткі межі належності характеристичних показників до якісних термів. Showed the method of segmenting the retail electricity market using neuro-fuzzy modeling. Formed factors that formed the basis for segmenting consumers on the criterion of importance for power supply company. Identified undefined boundaries belonging to the characteristic parameters by qualitative terms.
Neuro-fuzzy segmentation of the retail electricity market
Keywords: ринок електроенергії; сегмент ринку; фактори сегментування; нечітка логіка; нейронна мережа; ціна